Puulato

Puulato tarjoaa aina yhtä tarpeellista säilytystilaa omakotitaloon, mökille tai maatilalle. Sen suojissa talven polttopuut kuivuvat ilmavasti ja säilyvät hyvässä järjestyksessä. Puulatoa voi käyttää myös muiden kylmävarastointia kestävien välineiden suojana. Yksinkertaisuudessaan puulato toimii oivallisena lisärakennuksena ja sopii suomalaiseen pihapiiriin.

Hirsistä ladotuilla puuladoilla on Suomessa pitkät perinteet. Jo esi-isämme suosivat näitä tuulettuvia ja kestäviä rakenteita sekä pihapiirissä että viljelysmailla. Hirsikehikko ei tarvitse pintakäsittelyä vaan se harmaantuu kauniisti saavuttaen säätä kestävän ulkonäkönsä ajan myötä.

Puuladon hirsikehikot tehdään siten, että hirsien väliin jää tuuletusraot. Ilma kiertää vapaasti rakenteen läpi ja pitää halot kuivana kaikissa olosuhteissa.

Puuladon toimituspaketit

Puuladon voi tilata kehikkona, rakenneosina tai valmiiksi pystytettynä. Kuten kaikkien rakennusten, myös puuladon pitkän iän salaisuus on perustukset ja vettä pitävä katto. Pitkät nurkat ja leveät räystäät ovat osa suomalaista rakennusperimää ja aikojen kuluessa hyviksi osoittautuneita ratkaisuja.

Puuladon kehikko on helppo pystyttää. Nimensä mukaisesti rakennus kootaan hirsistä latomalla. Ladonta voidaan myöhemmin purkaa ja rakennus siirtää uuteen paikkaa. Seinää voi myös aukottaa jälkikäteen.

Rakenneosina toimitettu paketti sisältää kaikki tarpeelliset puuladon osat lattiasta kattoon määrämittaan leikattuna. Ratkaisu säästää aikaa ja tuo rakennuksen nopeasti käyttöön. Puuladon voi varustaa myös lukittavalla ovella, jolloin puut ja tavarat pysyvät tallessa myös käyttökauden ulkopuolella.

Jos puuladon haluaa paikoilleen vaivattomasti, on vaihtoehtona tehtaan avaimet käteen -toimitus. Kun paikka on katsottuna, valmistaja huolehtii puuladon pystyttämisestä ja ympäristön siistimisestä käyttökuntoon saakka. Pystytys tapahtuu nopeasti ja puulato voidaan ottaa välittömästi käyttöön.

Hirsirakenteinen puulato istuu suomalaiseen maisemaan luontevasti. Puulato sopii pihaan varastoksiroskakatokseksi, ulkohuussiksi, puuladoksi, venevajaksi tai vaikka grillikatokseksi. Ladot sopivat myös hieman erikoisempiin kohteisiin esimerkiksi työmaakopeiksi tai mittatilauksesta juuri tarpeesi mukaan. Se on ekologinen ja kestävä ratkaisu puiden varastointiin. Tutustu esimerkkikuviin ja tilaa oma puulatosi sinulle parhaiten sopivalla toimitustavalla.

Esimerkkikokoja:

2,3 x 2,7 m (6,2 m2)
2,7 x 3,0 m (8,1 m2)
3,0 x 3,5 m (10,5 m2)

Kysy tarjous sinulle sopivasta mallista ja toimitussisällöstä!