Rakoliiteri

Rakoliiteri tarjoaa aina yhtä tarpeellista säilytystilaa omakotitaloon, mökille tai maataloon. Sen suojissa polttopuut kuivuvat ilmavasti ja säilyvät hyvässä järjestyksessä. Rakoliiteriä voi käyttää myös muiden ulkovarastointia kestävien välineiden suojana. Yksinkertaisuudessaan rakoliiteri toimii oivallisena lisärakennuksena ja sopii suomalaiseen pihapiiriin.

Hirsistä ladotulla rakoliiterillä on Suomessa pitkät perinteet. Jo esi-isämme suosivat näitä tuulettuvia ja kestäviä rakenteita polttopuiden ja kuivatun heinän suojana. Hirsikehikko ei tarvitse pintakäsittelyä vaan se harmaantuu kauniisti saavuttaen ja säätä kestävän ulkonäkönsä ajan myötä. Rakoliiteri sijoitetaan perinteisesti pihapiiriin, jotta polttopuut ovat helposti saatavissa myös talven tuiskussa.

Rakoliiterin hirsikehät ladotaan siten, että hirsien väliin jää reilut tuuletusraot. Ilma kiertää vapaasti rakenteen läpi ja pitää polttopuut kuivana kaikissa olosuhteissa. Rakoliiterissä voi olla maalattia tai niskojen varaan tehty lankkulattia.

Rakoliiterin toimituspaketit

Rakoliiterin voi tilata kehikkona, rakenneosina tai valmiiksi pystytettynä. Kuten kaikkien rakennusten, myös rakoliiterin pitkän iän salaisuus on perustukset ja vettä pitävä katto. Pitkät nurkat ja leveät räystäät ovat osa suomalaista rakennusperimää ja aikojen kuluessa hyviksi osoittautuneita ratkaisuja.

Rakoliiterin kehikko on helppo pystyttää. Ladonta voidaan myöhemmin purkaa ja rakennus siirtää uuteen paikkaa. Seiniä voi myös aukottaa jälkikäteen.

Rakenneosina toimitettu paketti sisältää kaikki tarpeelliset rakoliiterin osat lattiasta kattoon määrämittaan leikattuna. Ratkaisu säästää aikaa ja johtaa varmuudella onnistuneeseen lopputulokseen. Rakoliiterin voi varustaa lukittavalla ovella, jolloin puut ja tavarat pysyvät varmassa tallessa.

Nopeimmin rakoliiterin saa käyttöön, kun tilaa sen tehtaalta avaimet käteen -toimituksena. Kun paikka on katsottuna, valmistaja huolehtii rakoliiterin pystyttämisestä ja ympäristön siistimisestä käyttökuntoon saakka.

Hirsirakenteinen rakoliiteri istuu suomalaiseen maisemaan luontevasti. Se on ekologinen ja kestävä ratkaisu puiden kuivatukseen ja varastointiin. Rakoliiteri sopii pihaan roskakatokseksi, ulkohuussiksi, puuladoksi, autokatokseksi, venevajaksi tai vaikka grillikatokseksi. Ladot sopivat myös hieman erikoisempiin kohteisiin esimerkiksi työmaakopeiksi tai mittatilauksesta juuri tarpeeseesi sopien paikkaan kuin paikkaan. Tutustu esimerkkikuviin ja tilaa oma rakoliiteri sinulle parhaiten sopivalla toimitustavalla.

Esimerkkikokoja:

2,3 x 2,7 m (6,2 m2)
2,7 x 3,0 m (8,1 m2)
3,0 x 3,5 m (10,5 m2)

Kysy tarjous sinulle sopivasta mallista ja toimitussisällöstä!