Autokatos

Autokatos on nykyisin jokaisen tilan ja pihan vakiorakennus. Autoja on monessa suomalaisperheissä kaksi, jolloin myös suojan tarve on tuplaantunut. Taivasalla säilyttäminen ei ole käyttäjän eikä auton kannalta järkevää.

Hirsinen autokatos

Hirsinen autokatos sulautuu pihapiirin maisemaan. Autokatos voidaan pystyttää nopeasti ja pienillä kustannuksilla pihatien varteen tai puutarhaan. Hirsistä ladottu autokatos ei vaadi kalliita perustustöitä ja on erittäin helppohoitoinen.

Autokatos voidaan pystyttää tuulettuvana rakoseinäisenä mallina tai ns. "raot kiinni" -mallina. Autokatos voidaan varustaa myös ikkunoilla ja lukittavalla ovella. Autokatoksen avoin yläpohja tarjoaa säilytystilaa tarvikkeille kuten vaikka suksiboksille.

Hirsikehikko ei tarvitse pintakäsittelyä vaan se harmaantuu kauniisti ajan myötä. Autokatos voidaan myös kätevästi siirtää toiseen paikkaan, jos tarve myöhemmin muuttuu.

Autokatoksen toimituspaketit

Autokatoksen voi tilata kehikkona, rakenneosina tai valmiiksi pystytettynä. Kuten kaikkien rakennusten, myös autokatoksen pitkän iän salaisuus on huolellisesti tehdyt perustukset ja vettä pitävä katto. Pitkät nurkat ja leveät räystäät ovat meidän ilmastossamme aina toimivia rakenteita. Rakenneosina toimitettuna paketti sisältää kaikki tarpeelliset autokatoksen osat lattiasta kattoon määrämittaan leikattuna.

Jos autokatoksen haluaa paikoilleen vaivattomasti on vaihtoehtona tehtaan avaimet käteen -toimitus. Kun paikka on katsottuna, valmistaja huolehtii autokatoksen pystyttämisestä ja ympäristön siistimisestä käyttökuntoon saakka. Pystytys tapahtuu nopeasti ja autokatos voidaan ottaa välittömästi käyttöön.

Tutustu esimekkikuviin ja tilaa oma autokatos sinulle parhaiten sopivilla mitoilla ja toimitustavalla. Huomioi autokatoksen sijoittamisessa myös viranomaismääräykset.