Ulkohuussi

Ulkohuussi on pihapiirin pienin mutta ei suinkaan vähäisin rakennus. Sitä käyttävät kaiken ikäiset asukkaat kaikkina vuodenaikoina. Voidaankin todeta, että laadukas ulkohuussi on yksi tärkeimmistä tekijöistä asumisen ja mökkeilyn mukavuutta arvioitaessa.

Hirsikehästä rakennettu ulkohuussi istuu suomalaiseen maisemaan luontevasti. Sen väljä mitoitus tuo käyttömukavuutta ja helppoa huollettavuutta ympäri vuoden. Ulkohuussi kannattaa sijoittaa siten, että se on selkeästi pihapiirin ulkopuolella, mutta sinne ovat turvalliset reitit niin mökistä kuin saunastakin. Ulkohuussin perinteinen paikka on ollut kallion takana tai suuren puun katveessa.

Ulkohuussin toimituspaketit

Ulkohuussin voi tilata kehikkona, rakenneosina tai valmiiksi pystytettynä. Kuten kaikkien rakennusten, myös ulkohuussin pitkän iän salaisuus on huolellisesti tehdyt perustukset ja vettä pitävä katto. Itse rungon ovat jo esi-isämme todenneet pohjoista ilmastoa kestäväksi.

Ulkohuussin kehikko on helppo pystyttää. Jos talossa on nikkarointiin pystyvää väkeä, kehikko tarjoaa joustavan lähtökohdan erilaisille variaatioille. Ulospäin perinteinen piharakennus voi olla sisältä moderni ja ulkohuussin varustelussa rajana on vain mielikuvitus.

Valmiissa rakenneosissa on kaikki tarpeelliset ulkohuussin osat lattiasta kattoon määrämittaan leikattuna. Rakenneosiin kuuluva ovi on reilun kokoinen. Sen perinteinen ruodelaudoitus ja mustat jämäkät helat antavat ulkohuussille ominaisen ilmeen. Harjakatto ja salvosten pitkät nurkat kiinnittävät ulkohuussin juurevasti suomalaiseen rakennusperinteeseen.

Vaivattomin tapa hankkia taloon tyylikäs ja toimiva ulkohuussi on tilata se avaimet käteen toimituksena. Kun paikka on katsottuna, valmistaja huolehtii ulkohuussin rakentamisesta ja ympäristön siistimisestä käyttökuntoon saakka.

Ulkohuussin kehikossa on ladoille ominaiset raot runkopuiden välissä. Tarvittaessa se voidaan toimittaa myös ns. raot kiinni, jolloin rakoja ei jää vaan seinärakenne on umpinainen. Ulkohuussin kehikko ei kaipaa pintakäsittelyä. Se kelottuu kauniin harmaaksi ja vähitellen uusi rakennus sulautuu osaksi maisemaa.

Tutustu esimerkkikuviin ja tilaa oma ulkohuussisi sinulle parhaiten sopivalla toimitustavalla jo alkavalle mökkikaudelle.

Esimerkkikoko:

2,2m x 1,2m (2,6 m2)

Kysy tarjous sinulle sopivasta mallista ja toimitussisällöstä!